Albarius herstelt en restaureert oude plafonds met mouluren en ornamenten.

onze missie

Albarius is een gespecialiseerd bedrijf in mouluren en ornamenten. Daarin herstellen en restaureren we graag op de beste manier uw oude sierlijke plafonds. Dit doen we altijd in nauwe samenspraak met de klant. We houden erg van een duidelijke communicatie en correcte afspraken.

onze expertise

Onze expertise ligt zowel bij het inschatten en beoordelen van schadegevallen, het opstellen van een stappenplan tot herstelling alsook de uiteindelijke productie en plaatsing van mouluren, rosacen en ornamenten. Alles wordt in eigen atelier vervaardigd. Hierdoor kan albarius zowel de particuliere bouwheer, de professionele bouwbedrijven, architecten en verzekeringsmaatschappijen adviseren en bijstaan bij schade aan mouluren en ornamenten op oude plafonds en muren. We streven altijd een maximale preservatie en behoud van originele delen na.

onze diensten

Daarnaast maakt en kopieert albarius bestaande mouluren en ornamenten in gips voor zelfplaatsing door zowel particuliere klanten als stukadoors. Handig bij kleinere klussen die je zelf kan uitvoeren. Je kan van deze service gebruik maken bij verbouwingen als een stuk moulure ontbreekt of wanneer je een extra stuk moulure nodig hebt die niet meer te vinden is in de winkel. Ook het kopieren van een isomo mouluur in gips behoort tot de mogelijkheden. Al onze mouluren worden vervaardigd met hoogwaardig mouleergips van Molda. Dit is een kunstenaarsgips met heel fijne korrel en hoge hardheid wat zeer gladde oppervlaktes toelaat alsook makkelijke plaatsing op de werf. Uiteraard kunnen volledig nieuwe mouluren volgens uw eigen ontwerp eveneens gemaakt en geleverd worden.

Albarius plaatst ook mouluren en wand & plafonddecoratie van Oracdecor. Deze zeer kwalitatieve mouluren, ornamenten en decoratiepanelen in zowel polyurethaan als in hogedensiteit polystyreen zorgen samen met de specifieke lijmen voor een perfecte plaatsing. Zonder dat het later loskomt of verkleurt. Na een intensieve opleiding in de fabriek van Oracdecor kunnen we u ook adviseren over de diverse mogelijkheden van dit mooie assortiment.

onze ervaring

Albarius trok z’n allereerste mouluurtje in de lente van 1995. Sindsdien werden een deel opleidingen gevolgd, gekoppeld aan veel zelfstudie en veel eigen onderzoek.

Albarius komt met intussen bijna 30 jaar ervaring in mouluren, telkens met een voorafgaandelijk plaatsbezoek en een uitgebreide offerte met een vaste prijs. U weet altijd op voorhand exact wat de eventuele schade is, wat er moet gebeuren en tot op de centiem hoeveel het zal kosten.

Albarius bv is opgericht in 1999 (toen ook nog met algemene pleister- en gyprocwerken) en is intussen, dankzij de vele tevreden cliënten, kunnen uitgroeien tot een bekende naam in Antwerpen en omstreken met een grote expertise inzake herstelling en restauratie van oude plafonds met mouluren en ornamenten.

Met Antwerpen als uitvalsbasis rijden we voor een mooie klus over ongeveer heel Vlaanderen en Brussel.

Wil je graag meer informatie? Interesse in een samenwerking met Albarius?

Neem dan zeker even contact met ons.