Plafondmouluren hermaken bij een renovatie.

Detailfoto van een woonkamer in een oude burgerwoning na de pleisterwerken tijdens de renovatie. De nieuw getrokken brede plafondmouluren die rond de schouw lopen.

Moulure’s hermaken bij de renovatie van een burgerwoning.

Bij de renovatie van deze burgerwoning wou de eigenaar de oude hoge plafonds graag behouden. Ze waren echter te erg beschadigd om ze op een ernstige manier te kunnen herstellen. Daarom werden ze mee afgebroken, samen met het volledige strippen van het huis. De rosacen waren wel nog intact en ze hingen zeer stevig vast aan de balkenlaag. Die konden we dus nog wel ecupereren.

Alvorens de oude plafonds af te breken ging Albarius eerst een mal maken voor de plafondmouluren op basis van de bestaande mouluren. Zo kon later een exacte kopie gemaakt worden. De plafonds werden bekleed met Stucanet (een hedendaags vervangprodukt voor de houten rinkellatjes van vroeger). Daarop werd de woning volledig bepleisterd en in de woonkamers werd terug een nieuwe moulure getrokken.

Bij het einde van de werken zag het er allemaal juist hetzelfde uit als voor de afbraak, maar dan wel gloednieuw mèt plafondmouluren. Een bijzonder geslaagde restauratie…

Muren en balkenlaag in de woonkamer van een oude burgerwoning in ruwbouwfase tijdens een volledige renovatie. Klaar om te plafonneren en terug mouluren te trekken.

Woonkamer in een oude burgerwoning na renovatie. Volledig terug bepleisterd en voorzien van brede authentieke mouluren tegen het plafond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *