Plakwerken en elektriciteitspotjes…

vraag:

Als de plakker komt, is het dan de bedoeling dat we krantenpapier of blokjes isolatie in de potjes van de elektriciteit doen zodat deze niet dichtgeplakt worden?

antwoord:

Best niets in de potjes steken. De meeste plakkers halen er in elk geval altijd alles terug uit. Normaliter plaats je je potjes gelijk met de muur of 5 mm er uit stekend, en plooi je je draden erin. Zo staat het klaar voor de plakker. Die potjes worden onmiddellijk na het plakken terug opengesneden terwijl de gips nog zacht is.

Stel: er wordt toch ergens een potje vergeten los te snijden door de plakker…Als je het potje leeg laat en er komt gips in, dan krijg je een dikke klodder gips. Wanneer je er krantenpapier, isolatie,…insteekt dan krijg je een dun laagje gips zoals op de muur. Als dat gaat drogen, dan krijg je tijdens het droogproces een aftekening op de muur omdat die dikke klodder veel trager gaat drogen dan het dunne laagje op de muur, en kan het op dat moment gemakkelijk terug gevonden en open gesneden worden. Als je er wel iets insteekt, dan droogt het gelijk met de muur en vind je het niet meer terug.

In de reeks “question and answer” overloopt albarius een heleboel praktische vragen die hij in de loop van de jaren kreeg vanwege bouwheren & DHZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *