Muur met opstijgend vocht werd geïnjecteerd en terug bepleisterd.

Detailfoto van de onderkant van een oude binnenmuur die geïnjecteerd is tegen opstijgend vocht en die zopas terug bepleisterd is.

Opstijgend vocht in een oude binnenmuur werd gestopt met injectie en daarna opnieuw bepleisterd.

In de keuken en de veranda van deze burgerwoning was de oude bruine kalkmortelbepleistering aangetast door opstijgend vocht. Een gespecialiseerd bedrijf kwam de onderkant van die oude bepleistering weghakken en de nodige injecteringen doen. Er werd geprofiteerd van de situatie om ineens de elektriciteit te vernieuwen.

Albarius werd gevraagd om – na droging – de muren opnieuw te voorzien van een nieuwe pleisterlaag. Enkel de onderste 30 cm werd t’erug bepleisterd en aangewerkt aan de bestaande toestand. De nieuwe pleister werd niet volledig tot tegen de grond geplaatst, maar tot juist boven de boorgaten van de injecties. De overlapping tussen pleister en vloer werd later gedaan met plinten.

Onderkant van een oude binnenmuur met opstijgend vocht waarvan de onderkant van de bepleistering is afgekapt en geInjecteerd.

Oude binnenmuur met opstijgend vocht waarvan de onderkant van de bepleistering werd afgekapt en geïnjecteerd. Die onderste 30 centimeter werden opnieuw bepleisterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *