Schouw afbreken en moulure doortrekken.

Restant van een moulure op het plafond nadat de schouw is afgebroken.

Er kwam een oude moulure tevoorschijn toen het valse plafond werd afgebroken. De eigenaar van het huis wou die graag in zijn originele staat herstellen…

Bij een vorige verbouwing van het huis werd de schouw afgebroken en een vals plafond gestoken. Nu het huis verkocht was en de nieuwe eigenaar het verlaagde plafond weghaalde, wou hij graag deze moulure herstellen in zijn originele staat. Ook de rest van het plafond was zwaar gehavend. Veel barsten en gaten gemaakt om het valse plafond te kunnen ophangen.

Een stuk van de oude moulure werd verder weggehaald en rondom werd het plafond iets wijder open gemaakt en mooi recht uitgesneden. Het roet op de muur werd weggehaald en behandeld. Het open gat waar vroeger de schouw door het plafond ging werd voorzien van een paar extra balken. Daarover plaatsen we een nieuwe pleisterdrager Stucanet (het moderne vervangproduct voor die houten latjes van vroeger) en ineens afgepleisterd.

Toen konden de feitelijke herstellingswerken aan de moulure beginnen. We maakten een nieuwe mal naar het bestaande model van de oude moulure. Het stuk ontbrekende moulure werd ter plaatse op het plafond getrokken en aangewerkt aan de bestaande toestand.

De gaten en de barsten in de rest van het plafond werden eveneens hersteld.

Stuk van een moulure op het plafond op de plaats waar de schouw is afgebroken.

Moulure die is doorgetrokken tegen het plafond op de plaats waar een schouw werd afgebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *