Pleisterwerken in een renovatie van een arbeidershuisje.

Detail pleisterwerken in een renovatieproject.

De pleisterwerken bij de renovatie van dit arbeidershuisje waren niet vanzelfsprekend. Gedeeltelijk geteisterd door een brand, zeer divers metselwerk, grafittikunst op de muren,… Dit zorgde er alles samen voor dat bijzonder veel voorbereidende werken dienden uitgevoerd alvorens de feitelijke pleisterwerken gestart konden worden.  Vuile muren fixeren, aanhechtingslaag aanbrengen op de geverfde ondergronden.

Er waren ook slechts enkele nieuwe muren in snelbouw. Al de rest waren oude muren met “hulten en bulten” en er waren ook 2 buitenmuren die binnenmuren werden. De bepleistering werd uitgevoerd met een éénlaagse pleisterlaag. Die werd hier en daar aangebracht op de oude pleister waar die nog voldoende stabiel was. Op diverse plaatsen werd een glasvezelwapening gitex aangebracht in de dikte van de pleisterlaag op scheurvorming tevermijden.

Merk ook op dat de houten roostering in het zicht bleef en dat daar rond gepleisterd diende te worden en uiteraard zonder ze te besmeuren.

Een klein werk in een heel klein huisje, maar het vroeg toch zeer veel beroepskennis en geduld om het goed uit te voeren. Uiteindelijk konden alle muren strak en glad afgewerkt worden.

Muren in een renovatie die klaar staan om te pleisteren.

Bepleisterde muren in een renovatieproject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *