Afwerken van mansardekamer met pleisterwerk en gyproc.

Detailfoto van pleisterwerken en gyproc op een mansardekamer.

Nieuw pleisterwerk en een gyproc plafond was het doel van deze renovatie om een oude mansarde te veranderen in een kinderkamer.

Deze mansardekamer was de laatste kamer in de woning die nog niet gerenoveerd was. De eigenaar haalde vooraf de oude bruine kalkmortelbepleistering weg.  Net als volledige plafond dat nog op gipsplaten (met paardenhaar) gepleisterd was. De ondergrond reinigde hij zorgvuldig van alle stof.

We behandelden het oude poreuze metselwerk voor met een primer. Hierdoor verminderde de zuigkracht van de oude bakstenen en tegelijk bevorderde dit de aanhechting. De muren werden herbepleisterd met een eenlaagse gipspleister. Het plafond voorzagen we van een afwerking met gyproc op een gegalvaniseerd latwerk Plagyp-S. Het plafond liep schuin af -met de dakhelling mee- en de hoogte was redelijk beperkt. Daarom hingen we het nieuwe plafond mee schuin om de ruimte zo groot mogelijk te houden.

Er was al isolatie voorzien langs buiten, dus plaatsten we geen isolatie langs binnen. Vanwege de beperkte toegangsmogelijkheden was het noodzakelijk om te werken met kleine gyprocplaten omdat de grote niet ter plaatse gebracht konden worden.

De gyproc op het plafond en de achterste wand werkten we schilderklaar af op kwaliteitsniveau Q2.

Alle oude bepleistering van muren en plafonds zijn verwijderd in deze oude mansardekamer. Alles staat klaar om terug te pleisteren en het plafond af te werken met gyproc.

Nieuw afgepleisterde muren en gyprocplafond geplaatst in deze mansardekamer na renovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *