Bepleistering, gipskarton en mouluren in de renovatie van een bel-etagewoning.

Nieuwe bepleistering en gyprocplafond tijdens de renovatie van een bel-etage woning.

Uitvoeren van bepleistering, gipskarton- en moulurewerken bij de renovatie van deze bel-étage.

Bij de renovatie van deze bel-étagewoning waren zowel de bepleistering, de gipskartonwerken als de moulurewerken redelijk gecompliceerd.  Voor de bepleistering moesten we grote diktes realiseren (tot ongeveer 4 cm) om alles perfect recht te krijgen. Na afwerking werden immers keukenkasten op maat rechtstreeks aan de muren bevestigd.

Er was ook een zeer heterogene ondergrond: oud metselwerk, nieuw metselwerk, poutrel en houten balken liepen door elkaar in 1 muur.  Dit in combinatie met weinig steunpunten geeft aanzienlijke druk en spanning in de muren. Hierdoor brachten we veel wapeningen in gitex glasvezel aan in de bepleistering  om scheurvorming te vermijden. In dikker opgebouwde pleisterlagen heb je dan ook nog het risico op spontane scheurvorming tijdens het droogproces door de spanningen die kan geven in de pleisterlaag.

Het verlaagd gipskartonplafond liep in 1 stuk door in de keuken, de de eetkamer en de veranda. Achteraan moest het uitkomen juist aan de bovenkant van de ramen en elders doorlopen juist onder poutrels. Hier en daar werd ook bepleistering en gipskarton in 1 vlak aan elkaar gezet en gebeurde dit ook scheurvrij.

Tot slot werd er in de tussenplaats -op de kopse kant van de gipskartonplafond van de keuken- een stuk moulure ter plaatse hertrokken. We sloten het naadloos aan aan de bestaande mouluren.

Bel-etage woning tijdens een renovatie staat klaar om te bepleisteren en gyproc te plaatsen.

Nieuwe bepleistering op de muren en gyprocplafond na de renovatie van een oude bel-etage woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *