Nieuwe plafondmoulure trekken in de gang van een oude burgerwoning.

Nieuwe plafondmoulure getrokken in een gang.

Er werd een nieuwe plafondmoulure getrokken in de gang tijdens de renovatie van deze oude burgerwoning.

De oude kalkmortelbepleistering en bijhorende mouluren op het plafond in de gang waren volledig versleten. De originele slechte kwaliteit van de mortel, samen met de ouderdom en de sleet door warm/koud vochtig/droog doorheen de seizoenen eisten hun tol. De bepleistering van de muren en de plafond, alsook de mouluren waren onstabiel geworden. Dit resulteerde in loszittende bepleistering, barsten en uitzanden. Herstelling was niet meer mogelijk. Alles afkappen en opnieuw doen was hier de enige mogelijkheid.

De eigenaar van de woning deed de voorbereidende afbraakwerken: het afkappen van de  bepleistering, verwijderen van de houten latjes van het plafond en het weghakken van de moulure.

Er bleef enkel 1 lopende meter van de bestaande moulure hangen zodat albarius daarvan terug een mal kon maken. Met die mal werd dan exact hetzelfde model opnieuw getrokken. Dan plaatsten we een pleisterdrager Stucanet op de houten balkenlaag. We bepleisterden het plafond en de muren opnieuw en daarover als kers op de taart een mooie nieuwe moulure. Exact hetzelfde model als wat er altijd had gehangen.

In het midden van het plafond hingen we een authentieke oude rosace die in een andere woning was uitgebroken tijdens afbraakwerken.

Het was een zeer mooi en geslaagd renovatieproject.

Balkenlaag van het plafond van een oude gang waartegen opnieuw gepleisterd gaat worden en afgewerkt met een moulure.

Moulure getrokken in de gang van een oude burgerwoning tijdens een renovatieproject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *