Gyprocplafond op metalstud in een slaapkamer.

Metalstud latwerk voor plafond. Profielen van 100 geplaatst.

Deze slaapkamer onder het platte dak werd volledig gerenoveerd. Het plafond zat vol barsten en was onstabiel. Daar moest iets aan gedaan worden. Er werd gekozen om er een gyprocplafond op metalstud onder te monteren.

Er was een langdurige waterinfiltratie geweest via het dak en er was nog geen isolatie aaanwezig. Als allereerste werk werd  langs buiten dus een laag isolatie gelegd en daarop nieuwe dakbedekking.

Door alle voorgaande problemen was het originele plafond al dikwijls hersteld. Op de duur kan je dus niet meer herstellen en een vernieuwing drong zich op.

Daar het een hoge kamer betrof en er plaats was om het plafond te laten zakken, werd besloten om het originele plafond te laten hangen en er een verlaagd gyprocplafond op metalstud onder te hangen. Dit bespaarde een hoop werk, kosten en vuil. Om alle contact met het originele plafond te vermijden werd een latwerk Metalstud 100 geplaatst dat enkel vast hing in de muren. Daarover kwam een enkele beplating gyproc aba 12,5mm.

Het geheel werd schilderklaar afgewerkt op niveau Q2. We plaatsten een kleine rosace die door de bouwheer zelf was aangekocht.

Oud plafond met barsten en scheuren waaronder gyproc geplaatst gaat worden.

Gyprocplafond op een metalstud latwerk met een rosace in het midden van de kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *