Herstellen van zwaar beschadigde mouluren.

Herstelde mouluren.

Zeer zwaar beschadigde mouluren en dito plafond kwamen te voorschijn bij het verwijderen van het verlaagde plafond. De bouwheer wou ze graag terug in orde brengen.

Bij het verwijderen van een verlaagd plafond kwamen zeer zwaar beschadigde moulures en gebarsten plafond te voorschijn. Er was ooit een muur uitgebroken en houten draagbalk gestoken, een schouw afgebroken, gaten in de moulure gekapt om dat verlaagde plafond te kunnen monteren, elektriciteit bovenop geplaatst. Kortom, een complete ravage. Bouwheer vond dat het wel iets had en vroeg zich af of het mogelijk was om dit terug te restaureren. Na lang zoeken en overleg, werd uiteindelijk albarius gevraagd om de werken uit te voeren.

Eerst werd alle elektriciteit verlegd en ingekapt, onstabiele stukken verwijderd of gefixeerd. Er werden nieuwe mallen gemaakt van de bestaande mouluren waarmee opnieuw gewerkt kon worden. Diverse pleisterdragers en profielen werden geplaatst. Uiteindelijk kon er gepleisterd worden, nieuwe stukken moulure gemonteerd en de vele barsten en gaten gedicht. Een moeilijke en comlexe opdracht, vooral ook door de houten balk die gebruikt was. Op hout kan je niet pleisteren en dus moest die ook eerst een pleisterdrager krijgen.

Oud plafond met zwaar beschadigde en ontbrekende mouluren.

Volledig herstelde en gerestaureerde mouluren op een oud plafond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *