Vervangen van gyproc keukenplafond na waterschade.

Detailfoto van een gyprocplafond met lichtkoepel in een keuken, afgewerkt met gyproc.

Waterschade lag aan de basis van het vervangen van dit keukenplafond.
Door waterschade aan het platte dak werd de bestaande plafondafwerking en de isolatie verwijderd van de roostering. Na afbraak van die oude toestand plaatste Albarius een volledig nieuw keukenplafond. Inclusief 18 cm isolatie in het platte dak. Merk op dat de opkant aan de koepel is afgewerkt tot juist aan de hoeken van de koepelopbouw om zoveel mogelijk licht te kunnen binnenlaten.

In deze situatie monteerden we de gyprocplaten op een houten latwerk. Er was niet genoeg plaats om een gegalvaniseerd  Plagyp kader te hangen. We profiteerden van de gelegenheid om ook ineens aanpassingen te doen aan de verlichting. Er kwamen enkele extra spotjes.

Bijkomende moeilijkheid in dit project was dat de keukenkasten bleven hangen tijdens de werken. Na afwerking moesten de bovenkasten tot tegen het plafond komen. Het plafond kwam dus op de kasten te liggen. Ook gebruikten we hier de kleine gyprocplaten van 60 cm omdat de grote niet boven geraakten door de kleine traphal.

Het gyproc keukenplafond werd schilderklaar afgewerkt op niveau Q2.

Roostering/balkenlaag van een keukenplafond met lichtkoepel na waterschade die klaar staat om opnieuw af te werken met gyproc.

Keukenplafond met lichtkoepel werd opnieuw afgewerkt met gyproc na waterschade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *