Gebogen gyprocwand in de keuken.

Gyprocplafond in een gebogen ronde vorm.

De gebogen gyprocwand voor deze keuken stond centraal in de woning en werd een heuse blikvanger. Een leuke uitdaging om dat op te bouwen.

In deze mooie woning in de Antwerpse periferie plaatste de eigenaar een nieuwe keuken geplaatst. Hij koos voor een ronde vorm die veel overzicht gaf en langs beide kanten toegankelijk was. Het verlaagde plafond – nodig om de poutrel weg te werken – volgde de ronding en accentueerde het geheel.

Om voor zichzelf een idee te krijgen, had de bouwheer op voorhand de kasten rond gezet en met een kartonstrook ongeveer afgelijnd. Dit was bijzonder handig, ook voor albarius. Immers, er was vooraf geen plan getekend.

De feitelijke opbouw deden we met het Gyproc vertebra systeem gecombineerd met metalstud en daarover gyprocplaten van 6 mm dik. We verkregen voldoende stabiliteit in die ronde vormen door langs de buitenkant een dubbele plaat te zetten. Langs de binnenkant van die gebogen gyprocwand kwamen er kasten voor. Daar volstond dus een enkele plaat. Voor het horizontale plafond werden de gewone aba platen van 12,5 mm gebruikt.

De hoeken werden gewapend met flexcorner hoekprofielen. We werkten het geheel schilderklaar af op kwaliteitsniveau Q2. Uiteindelijk kwam heel die gebogen gyprocwand mooi uit, ondanks dat er op voorhand geen getekend plannetje was waar we op konden verder gaan.

¨Plaats waar een rond gebogen gywprocwand geplaatst gaat worden, rondom reeds geplaatste kastjes.

Gebogen ronde gyprocwand met opening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *