Isolatie en gyproc op schuin dak van de zolder.

Isolatie tegen het schuine dak van een zolder. De isolatie is 20 centimeter dik.

De oude afgeleefde zolder van deze woning werd verbouwd tot een grote slaapkamer met aangrenzend een open badkamer.

Eerst werden door de eigenaars van de woning alle losse tussenwanden en de oude ontoereikende isolatie verwijderd en werden er nieuwe dakramen geplaatst. Er ontstond 1 grote ruimte in plaats van verschillende kleine kamertjes.

Het latwerk bouwden we op met Metalstud tussen de gordingen. Zo werd het minste plaats verloren. Immers, je kan die profielen gelijk zetten met de gordingen en dan daar direct je plaat over. Wel rekening gehouden met het uitvlakken van het dak.

Daarna werd op de schuine kanten van het dak een laag nieuwe isolatie van 20 cm dik gestoken en een dampscherm aangebracht. Hierover kwam dan een enkele beplating gyproc aba 12,5 mm.

De lage muurtjes aan voor- en achtergevel werden ook voorzien van thermische isolatie en een dampscherm. De akoestisch geïsoleerde zijwanden links en rechts waren noodzakelijk om burengeluid te dempen, alsook om leidingen in weg te werken. In het badkamergedeelte voorzagen we de groene waterwerende gyprocplaten.

Het geheel werd schilderklaar opgeleverd op niveau Q2. Opschuren van de gyproc werd later uitgevoerd door de eigenaar van de woning zelf.

Schuin dak zonder isolatie van een oude zolder.

Schuin dak van een zolder, afgewerkt met isolatie en gyproc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *