In deze nogal kleine burgerwoning werd de achterbouw verder uitgebreid en opengemaakt. Daartoe werden verschillende poutrels gestoken. Vanwege de lage plafondhoogte en om zoveel mogelijk licht binnen te laten werd het gyprocplafond overal zo hoog mogelijk gehangen. Dit resulteerde in verschillende blokken. Een deel van een poutrel bleef in het zicht om het visueel niet te zwaar te maken.

Om de gyproc zowel horizontaal als verticaal op zijn plaats te brengen en te houden, werd er gewerkt op zowel houten latten en een gegalvaniseerde kader, maar ook gekleefd met zowel kleefgips als montagelijm. Een bijzondere inspanning werd geleverd voor voldoende wapeningen tegen mogelijke scheurvorming. De uithoekjes werden allemaal afgewerkt met flexcorner.

Plafond in opengemaakte achterbouw staat klaar om af te werken met gyproc.

Gyprocplafond in verschillende niveau's afgewerkt.